Jenny


Hej, välkommen hit!

Jag heter Jenny och jag hjälper dig gärna.
På Lilla Yogastudion kan du delta i yogaklasser, föreläsningar och workshops med mig. Jag kommer gärna till din arbetsplats med "yoga på stol" och diverse föreläsningar kring livet och hälsa.

På Lilla Kliniken arbetar jag med personliga möten och behandlingar. Mitt mål är att hjälpa dig till ett gott liv där kropp och sinne är i balans. Det är viktigt att vårda sitt kapital, vår hälsa är avgörande för om vi lever bra. Smärta tar mycket energi från annat och i många fall handlar det om att ge sig själv extra stöd. Ge dig själv chansen att förstå situationen och skapa enkla rutiner. Hos mig kan du få en stund inriktad på dina behov, nedan kan du se ett axplock av mina behandlingar. Det kan ge dig en bild av ramarna jag arbetar inom och hur du ska boka. Sedan när vi väl ses, skräddarsyr jag alltid efter ditt dagsbehov.

Om du har frågor kontakta mig via mail Jenny@lillayogastudion.se eller genom att ringa / smsa 0709-508484

 

Läs mer & tidsbokning

 
Lymfterapi / Lymfmassage

Vad handlar det här om, Lymfterapi? Vårt lymfatiska system är otroligt komplicerat, speciellt i den kvinnliga kroppen är systemet mycket mer avancerat än i mäns. Det innebär så klart att en del komplikationer kan uppstå på vägen. Tydliga sådana är lymfödem, lipöden, myxödem som oftast visar sig genom svullnad. Men det kan lika gärna handla om en stumhet, smärta som inga smärtstillande biter på. Trötthet, depressioner, fibromyalgi, magbesvär och cancer. Listan kan göras lång. Det lymfatiska systemet är navet i vårt immunsystem. Det är det lymfatiska systemet som ska transportera och eliminera virus, bakterier och tumörceller.
Jag arbetar utifrån yoga med rörelser och andning och lägger till den läkande massagen som stimulerar mjukt så att ett ökat flöde skapas. Det är mjukt, skönt och gör väldigt sällan ont. Vid första tillfället ses vi för ett samtal där jag kartlägger dig och får en djupare förståelse för vad du behöver och hur du önskar att behandlingen ska se ut.
Problem i det lymfatiska systemet kräver tålamod, därför är den här behandlingen något jag rekommenderar dig att investera i över tid. För att få en god effekt och hållbara resultat är det bra om du går på upprepade behandlingar. Madeleine som oxå arbetar med lymfan har samlat sin information på  Lymfsystemet.se

Du kan boka olika varianter:
♥ Lymfterapi/massage 60 eller 90 minuter.
♥ Lymfterapi/massage med utredning. Vi kikar på din helhetshälsa för att förstå varför ditt system inte funkar optimalt. Du får råd kring din egenvård. 90 minuter
♥ Lymfterapi De Lux innebär att du får med dig 30 dagars näringboost i form av Soul. Näringspreparat gjorda på näringsrika och fröer med många gynnsamma hälsoeffekter.

Extra tillägg, 15 minuter IR-madrass eller vibrationsplatta. Gratis för dig med 5- eller 10-kort.


 

 
Läkande massage

Läkande massage är en mjuk massage där jag arbetar med taktil beröring för att hjälpa din kropp att slappna av. Många somnar under behandlingen och det är helt ok. Jag känner av flöden i din kropp och lägger fokus på att få igång stagnationer i alla vävnadslager. Denna behandling passar dig som känner att vanlig massage är lite för tuff för din kropp. För att knuffa på ditt system lite extra använder jag ibland aromatiska oljor, hur och vilken stämmer jag av med dig. Välkommen till den sköna, djupa avslappningen.
Extra tillägg, IR-madrass eller vibrationsplatta. Gratis för dig med 5- eller 10-kort.

 

 
Koppningsmassage mot celluliter över ben/rumpa

Koppningsmassage är en uråldrig metod där vakum används för att lyfta hud och bindväv. Genom att använda koppor skapas ett undertryck som befrämjar blod- och lymfcirkulationen. Behandlingen startar med en mjuk massage för att få igång lymfsystemet.
I denna behandlingen används koppning på höft, rumpa och lår för att reducera dina celluliter. Detta påverkar bindväven och underhudsfettet. Cirkulationen kommer igång ordentligt och på så sätt minskar man vätskeansamlingar som kan finnas. Slaggprodukterna och gifter dräneras ut och försvinner. Behandlingen påverkar fettcellerna att komma i lipolys, vilket betyder att de släpper ifrån sig lagrad energi. På detta sett minskar fettcellerna i omfång och fettdepåeerna krymper. Både kollagen och elastin påverkas positivt av behandlingen vilket ger en smidigare och fastare hud.
För bästa resultat så rekommenderas 8 behandlingar hos terapeut, 2ggr/v i 4 veckor. Sund kosthållning, ökat intag av vatten och motioner främjar resultatet.
Extra tillägg, IR-madrass eller vibrationsplatta. Gratis för dig med 5- eller 10-kort.

 

 
Yogaterapi / Privat yoga

Yogaterapi är som en slags sjukgymnastik med yoga som utgångspunkt och därmed inte bara fysiska besvär som hanteras. Yoga är en livsfilosofi som hanterar hela människans behov, fysiskt som psykiskt.
Det första tillfället går vi genom din situation och vad du önskar uppnå. Vi börjar sessionen med att landa ner i lugn för att sedan prata. Efter det går vi vidare med att att sätta ihop ett program skräddarsytt efter dina behov. Det kan även handla om att du behöver meditation, avslappning, massage eller annat som jag kan erbjuda hjälp med. Tänk på att boka 90 minuter första sessionen, därefter kan du välja mellan 60 och 90 min.
Dessa tillfällen ses vi på Lilla Yogastudion.

Det är inte möjligt att boka alla lediga tider till Yogaterapi, ta kontakt så hittar vi tid tillsammans.

Maila mig

 

 
Coachning Expand

Känner du att livet är ganska ok men det saknas något? Det kan vara den där känslan av att - Jag har allt men känner mig inte nöjd ändå. Eller kanske känner du att du sitter fast, det där som du borde jobba med att förändra tappas bort efter ett par veckor?
Då är det klokt att ta hjälp genom processen! Det är bara 30% som klarar av genomgående förändringar på egen hand. Vi andra behöver gruppen / sammanghanget för att lyckas. Av många anledningar tar vi sällan hjälp utifrån, hur svårt ska det vara liksom? Och sen sitter du fast i den långsamt neråtgående spiralen för att DU inte tar den hjälp du behöver.
Hos mig är du välkommen på enskilda sessioner men bäst är om du ger dig en kontinuerlig hjälp. Jag värderar din process och kommer leda dig framåt i din takt. Första tillfället pratar vi om vad du önskar och vilket mål du strävar mot. Sen bryter vi ner det målet till delmål.
Kom så påbörjar vi resan mot mer glitter och glädje i livet!

Jag arbetar med forskningsbaserad samtalsmetodik som bygger på KBT (kognitiv beteendeterapi), MI (motivational interviewing) och ACT (acceptance and commitment therapy). Vid första tillfället kartlägger vi dina behov och börjar blicka framåt. Vad önskar du uppnå och hur ser du att det ska gå till.