Overnight med chia
12 februari, 2019

Tacksamhet

Först av allt vill jag säga tack, det blir allt viktigare att tacka och visa uppskattning för de positiva saker jag känner och upplever. Jag odlar min tacksamhet, skriver till och med en liten dagbok med bara tacksamhet. Varje morgon vaknar jag och tar några djupa andetag, känner efter. Varm säng, mjuka lakan och känslan av att få vakna till ännu en dag. Tacksamhet.

Vad är du tacksam för idag?

I det större perspektivet är jag tacksam för de starka personer som lyfter viktiga frågor utan att ursäkta sig. Greta för en stark talan för miljön och jag brinner för samma. Att unna sig flygresor och shopping medan jorden håller på att kollapsa av vår överkonsumtion stämmer inte med mina värderingar. Det handlar inte om att lägga skam på dem som reser, utan om att upplysa dem om att de gör FEL och behöver tänka om. Sedan vet jag att vårt psyke per automatik går till försvar för de handlingar vi en gång rättfärdigat. Det kan inte innebära att jag eller Greta eller någon annan ska vara tyst om sanningen. Vi behöver ta ansvar och sluta konsumera i överflöd.

På nätet finns en test att göra, jag har skalat bort det mesta. Flyttat och skapat ett sätt att leva väldigt litet på. Hela familjen trivs och saknar inget. Trots det lever vi som att det finns 2 jordklot. Alltså behöver jag göra mer. Med den kalkylen ser jag att många lever som om det finns 6-10 jordklot.

Kan du ta till dig krisen kring miljön eller undviker du faktumet?

Det är överväldigande men nödvändigt att göra förändringar i livet, se sanningen och ta tag i problemen. Det finns god hjälp att göra livsstilsförändringar och jag lovar att det med stöd ger dig en betydligt bekvämare resa. På vägen kommer tacksamheten för dig själv växa, ångesten minska och mer kraft för nya förändringar tar plats. Våga se både dig själv om omgivningen utan filter. Våga se när du inte gör rätt. Det krävs stort mod, jag vet att du är modigt och jag tror på DIG.

Med värme,

Jenny